Wijngaard Kaas

Voor Wijngaard Kaas heeft Prins Verpakkingstechniek een uitbreiding van de bestaande verpakkingslijn mogen ontwikkelen. Met als centrale middelpunt de nieuwe kleine Prins EVO 300 HS verticale verpakkingsmachine voor het verpakken van hun geraspte kaas.

Voordelen van de EVO 300 HS

De EVO 300 HS, een lage intermitterende verticale verpakkingsmachine. De EVO 300 HS heeft een hygiënisch ontwerp en is grotendeels uitgevoerd in RVS en daardoor zeer geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. De verpakkingsmachine wordt bestuurd door de Siemens PLC-besturingssysteem. Bekijk hier de machine.

Nieuw onderdelen verpakkingslijn

Prins Verpakkingstechniek heeft bij dit project de volgende onderdelen van de nieuwe verpakkingslijn gebouwd/ geleverd:

  • Opvoerband naar de mengtrommel
  • Mengtrommel
  • EVO 300 HS verticale verpakkingsmachine
  • Afvoerband
  • S-bochtband
  • Draaitafel

Totale verpakkingslijn

De grootste uitdaging bij dit project zat hem in de beperkte hoogte van de bestaande productielocatie. Tevens was er de wens om gebruik te maken van diverse componenten van de reeds bestaande trayseal verpakkingslijn. De trayseal lijn bestond o.a. uit een opvoerband, trilgoot, 10-kops multiheadweger, traysealer, metaaldetector en etiketteerunit.

 

De bestaande verpakkingslijn is door de engineers van Prins Verpakkingstechniek herontworpen en uitgebreid met een opvoerband en kaas mengtrommel, Prins EVO 300 HS, afvoerband, s-bochtband en een draaitafel. De Prins EVO 300 HS, in zijn extra lage uitvoering bleek uitermate geschikt voor deze lage productielocatie. De s-bochtband functioneert nu als schakel tussen de uitvoer van de nieuwe kleine verticale verpakkingsmachine en de bestaande trayseal lijn. Dit zodat zowel de trays als de zakken van de lage verticale verpakker zonder veel extra handelingen automatisch door de metaaldetector en over de etiketteerder heen zullen gaan.

Vanaf het begin van de gesprekken werd duidelijk dat Wijngaard Kaas dat flexibiliteit van de verpakkingslijn super belangrijk was zonder ook maar enige concessies te doen op het gebied van voedselveiligheid. Prins Verpakkingstechniek kreeg de opdracht mee om de beide verpakkingslijnen zo te integreren dat ze flexibel en eenvoudig te bedienen zijn, zodat er gemakkelijk en snel gewisseld kan worden tussen het verpakken in trays of in zakken. Wijngaard Kaas levert diverse hoogwaardige kaasproducten aan tal van gerenommeerde retailers. Deze kenmerken moesten dan ook terugkomen in het ontwerp van de vernieuwde verpakkingslijn.