Wijngaard Kaas

Voor Wijngaard Kaas heeft Prins Verpakkingstechniek een uitbreiding van de bestaande verpakkingslijn mogen ontwikkelen. Met als centrale middelpunt de nieuwe kleine Prins EVO 300 HS verticale verpakkingsmachine voor het verpakken van hun geraspte kaas.

Voordelen van de EVO 300 HS

De EVO 300 HS is een lage intermitterende verticale verpakkingsmachine, heeft een hygiënisch ontwerp en is grotendeels uitgevoerd in RVS. Daardoor is de machine zeer geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. De verpakkingsmachine wordt bestuurd door de Siemens PLC-besturingssysteem. Bekijk hier de machine.

Nieuw onderdelen verpakkingslijn

Prins Verpakkingstechniek heeft bij dit project de volgende onderdelen van de nieuwe verpakkingslijn gebouwd/ geleverd:

  • Opvoerband naar de mengtrommel
  • Mengtrommel
  • EVO 300 HS verticale verpakkingsmachine
  • Afvoerband
  • S-bochtband
  • Draaitafel

Totale verpakkingslijn

De grootste uitdaging bij dit project zat in de beperkte hoogte van de bestaande productielocatie. Tevens was er de wens om verschillende componenten van de vorige machine opnieuw te gebruiken. De vorige trayseal lijn bestond o.a. uit een opvoerband, trilgoot, 10-kops multiheadweger, traysealer, metaaldetector en etiketteerunit.

De bestaande verpakkingslijn is door de engineers van Prins Verpakkingstechniek herontworpen en uitgebreid met een opvoerband en kaas mengtrommel, Prins EVO 300 HS, afvoerband, s-bochtband en een draaitafel. De Prins EVO 300 HS, in zijn extra lage uitvoering bleek uitermate geschikt voor deze lage productielocatie. De s-bochtband functioneert nu als schakel tussen de uitvoer van de nieuwe, kleine, verticale verpakkingsmachine en de bestaande trayseal lijn. Daardoor gaan zowel de trays als de zakken van de lage verticale verpakker zonder veel extra handelingen automatisch door de metaaldetector en over de etiketteerder heen.

Helemaal volgens de wensen van de klant

Vanaf de eerste gesprekken met Wijngaard Kaas werd duidelijk dat flexibiliteit van de verpakkingslijn super belangrijk is. Tegelijkertijd mocht de voedselveiligheid absoluut niet aangetast worden. Prins Verpakkingstechniek kreeg de opdracht mee om de beide verpakkingslijnen zo te integreren dat ze flexibel en eenvoudig te bedienen zijn. Er kan dan gemakkelijk en snel gewisseld worden tussen het verpakken in trays of in zakken. Wijngaard Kaas levert diverse hoogwaardige kaasproducten aan tal van gerenommeerde retailers. Deze kenmerken moesten dan ook terugkomen in het ontwerp van de vernieuwde verpakkingslijn.