Katwijk

Waspeencentrum Katwijk

Speciaal voor Waspeencentrum Katwijk ontwikkelde Prins Verpakkingstechniek, met diverse anderen, een geheel nieuwe, state of the art was-, polijst- en verpakkingslijn. Prins Verpakkingstechniek nam het verpakkingsdeel voor zijn rekening.

Verpakkingsmachine op maat

In de eerste projectvergaderingen kwam al snel de visie van Mart Ouwehand, mede-eigenaar van Waspeencentrum Katwijk, naar voren. Op de huidige locatie aan de Doornweg moest een afgesloten highcare afdeling worden ontwikkeld. Daar worden de waspenen dan  gewassen, gepolijst en verpakt op het hoogste niveau. Met deze boodschap van Mart Ouwehand zijn de engineers van Prins Engineering aan de gang gegaan.

Wij houden rekening met alle wensen

Verdere belangrijke uitgangspunten voor deze nieuwe verpakkingslijn waren hygiëne en gemak. Deze wensen zijn goed terug te vinden in het bordes en de op- en afvoerband die speciaal op maat is gemaakt. Zo beschikt het bordes onder andere over een wasbord en een speciale aansluiting voor het extra gemakkelijk en grondig reinigen. De multihead weger is zo geplaatst zodat de Inno-Tech daar bijna geen hinder van ondervindt.

Om deze verpakkingslijn compleet te maken, gaat de verpakte waspeen door een combinatie metaaldetector en checkweger om vervolgens in de doos verpakt te worden. De oplevering van de betreffende lijn is inmiddels gedaan en draait naar alle tevredenheid.