Projectevaluatie scoort 9.5/10!

In september 2019 is een project geëvalueerd bij de firma Rijk Zwaan (zaden). Daar hebben we een Twin MBG300 pre made pouch machine geleverd met een Multiweight combinatieweger. Het projectteam van Rijk Zwaan, onder leiding van René Hendriks, beoordeelde het hele project met minimaal een 9,5 maar het zat dicht tegen een 10 aan!

Hypermoderne multihead weger

De multihead weger vult de zaadjes exact op gewicht af. De machine neemt voorgevormde zakjes uit een magazijn en presenteert deze onder de weger. Daarna worden de afgewogen porties d.m.v. een verdeler naar de verpakkingsmachine gebracht. Bovendien worden de zakjes verpakt onder een beschermde atmosfeer (MAP verpakking). De rest-zuurstofwaarde blijft daarbij onder de 1%!

Onze techniek te zien in België

Bij een apart project in België is een aardappelverpakkingslijn geïnstalleerd. Deze bestaat uit een MLC 4/8 multihead weegmachine. De machine is door Prins Verpakkingstechniek zelf gebouwd. De weger heeft 8 weegkoppen en is zo compact mogelijk gebouwd. Dat is nodig omdat de machine in een kleine ruimte moet passen. Deze weger staat boven een horizontale verpakkingsmachine voor papieren zakken met handgreep. De ongeschilde aardappelen worden daar afgewogen in porties van 1 t/m 5kg waarna de zakken worden dichtgenaaid. Daarnaast zijn de toevoerband en bordes speciaal op maat gemaakt voor de hoekopstelling. Binnenkort wordt de lijn in volledige productie genomen.

Neem contact met ons op

Bent u ook geïnteresseerd in een verpakkingsoplossing op maat? Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij rekening houden met allerlei verschillende eisen. Een goede verpakkingsmachine neemt het verpakken van uw producten grotendeels uit handen en werkt zeer efficiënt. Het is daarmee ook voor u een goede investering. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.