Wij bouwen de machine afgestemd op uw product

Verpakkingsmachines

STORKSTRAAT 35
3905 KX Veenendaal

Nieuws

 

VACATURE BIJ PRINS VERPAKKINGSTECHNIEK

Prins Verpakkingstechniek B.V. in Veenendaal is al sinds 1979 leverancier van weeg- en verpakkingsmachines voor met name de voedingsmiddelenindustrie. De machines worden gebouwd bij dochteronderneming Innotech GmbH in Duitsland, in de fabriek in Veenendaal of bij de leveranciers waarvan Prins het agentschap heeft. Binnen Prins Verpakkingstechniek heerst een

“no-nonsens” en “aanpak” mentaliteit en het bedrijf heeft een vrij vlakke structuur.

Ons bedrijf is sterk servicegericht en heeft mede hierdoor ook een vacature voor een:

 

Servicemonteur m/v

 

De serviceafdeling, is het eerst aanspreekpunt voor de relaties, als het gaat om technische ondersteuning, begeleiding en het verhelpen van storingen.

De servicemonteur verricht  zelfstandig service of periodiek onderhoud aan onze machines op locatie  in het binnen of buitenland of reviseert machines in de werkplaats in Veenendaal.

Ook het installeren van nieuwe machines en verpakkingslijnen met een of meerder collega’s, bij de klant behoren tot het takenpakket.

 

Werkzaamheden bestaan dus uit:

 • het oplossen van storingen aan de machines bij klanten
 • het reviseren van machines zowel intern als bij klanten
 • het installeren van de machines, voornamelijk in Nederland en België maar sporadisch ook wereldwijd
 • het elektrisch/pneumatisch afbouwen van nieuwe machines waarbij dit voornamelijk bestaat uit het bedraden van kasten, programmeren van PLC’s etc.

 

Waaraan zou de ideale kandidaat moeten voldoen:

 • Een opleiding minimaal MBO of een opleiding richting Werktuigbouwkunde, Electrotechniek, Mechatronica of Industriële automatisering.
 • Kennis van Pneumatiek, hydrauliek, PLC’s en het lezen van werktuigbouwkundige tekeningen.
 • Diploma VOL-VCA
 • Geldig rijbewijs B(E)
 • Voorkeur enkele jaren relevante werkervaring bij in vergelijkbare functie
 • Flexibele werkinstelling (geen 9 tot 5 mentaliteit!!)
 • Goede contactuele eigenschappen, teamspeler
 • Kennis van Duitse en Engelse taal, minimaal in woord
 •  

Een boeiende job voor iemand die in oplossingen denkt en van een afwisselende baan houdt en een flexibele instelling heeft binnen een platte organisatie met korte communicatielijnen waarin beslissingen snel worden genomen.

Een auto van de zaak, mobiele telefoon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden maken deel uit van het pakket. Interne training voor de specifieke machines is vanzelfsprekend Salaris naar kennis en ervaring. Standaard werktijden zijn van 07:00 uur tot 16:00 uur incl. pauze, maar inherent aan de functie is arbeid buiten de standaard werktijden geen uitzondering

 

Voor meer informatie kunt u bellen met Dhr. Geery Peters van Ton op nummer 0318 565880

Correspondentieadres:  Prins Verpakkingstechniek B.V., Storkstraat 35, 3905 KX, Veenendaal.

info@prinsverpakkingstechniek.nl  www.prinsverpakkingstechniek.nl

 


De Inno-Tech 6000 REVO draait op volle toeren bij Blokland Coldstores


Blokland Coldstores specialist in koelen, vriezen, ontdooien en leveren van logistieke dienstverlening voor met name vlees, vruchtensappen en consumenten artikelen, heeft afgelopen maand een nieuwe verpakkingslijn in gebruik genomen. Samen met DGS uit Haaksbergen heeft Prins Verpakkingstechniek de grootste verticale verpakkingsmachine uit de Inno-tech familie mogen leveren. Deze lijn zal hoofdzakelijk ingezet gaan worden voor het verpakken van allerlei vleeswaren.


 
Compleet nieuwe verpakkingslijn voor Waspeencentrum Katwijk
 
De eerste maanden van 2017 stonden in het teken van diverse mooie dingen, maar het project dat Prins Verpakkingstechniek mocht ontwikkelen voor Waspeencentrum Katwijk sprong daar wel uit. Speciaal voor Waspeencentrum Katwijk heeft Prins Verpakkingstechniek met diverse anderen een geheel nieuwe state of the art was-, polijst- en verpakkingslijn ontwikkelt. Prins Verpakkingstechniek werd gevraagd het verpakkingsdeel voor zijn rekening te nemen. In de eerste projectvergaderingen kwam al snel de visie van Mart Ouwehand, mede-eigenaar van Waspeencentrum Katwijk, naar voren. Op de huidige locatie aan de Doornweg zou er een afgesloten highcare afdeling ontwikkeld moeten worden voor het wassen, polijsten en verpakken van de waspeen op het hoogste niveau. Met deze boodschap van Mart Ouwehand zijn de engineers van Prins Engineering aan de gang gegaan. Verdere belangrijke uitgangspunten voor deze nieuwe verpakkingslijn waren hygiëne en gemak. Deze wensen zijn goed terug te vinden in het bordes en de op- en afvoerband die speciaal op maat is gemaakt. Zo beschikt het bordes onder andere over een wasbord en een speciale aansluiting voor het extra gemakkelijk en grondig reinigen door Prins Verpakkingstechniek geleverde multihead weger zonder dat de Inno-Tech daar te veel hinder van ondervindt. Om deze verpakkingslijn compleet te maken is het laatste station waar de verpakte waspeen doorheen gaat een combinatie metaaldetector en checkweger om vervolgens in de doos verpakt te worden. De oplevering van de betreffende lijn is inmiddels gedaan en draait naar alle tevredenheid.
 

Prins Verpakkingstechniek staat in de eerste week van mei ook weer op de Interpack. Tijdens deze editie van de Interpack zal dochteronderneming InnoTech te vinden zijn in hal 17 op stand B04. InnoTech zal hier een aantal innovaties laten zien op het gebied van verticaal verpakken. Zo zal er onder andere een doypack machine en een kleine machine te zien zijn.

Afspraak maken om uitgebreid geïntroduceerd te worden met de mogelijkheden van de InnoTech's! mail naar sales@prinsverpakkingstechniek.nl

 


Voor de 15e keer naar de Empack in Den Bosch

 

Ook dit jaar zal Prins Verpakkingstechniek te vinden zijn op de inmiddels vertrouwde plek in de Langstraathal van de Brabanthallen. Prins Verpakkingstechniek zal zich daar presenteren als totaal aanbieder van verpakkingslijnen. Op de beurs zelf zal er wederom een nieuwe Inno-tech te zien zijn die aan de laatste trends en wensen voldoet van de markt. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker langs bij ons op de Empack standnummer D307!

Als gast van Prins Verpakkingstechniek naar de Empack. Dit kan uiteraard, klik hier voor gratis toegang voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux. 
 
Vul de registratie de speciale actiecode E10218 in
KLIK HIER

Bezoek Prins Verpakkingstechniek op de Interpom in Kortrijk.

Op de 2016 editie van de Interpom zal Prins Verpakkingstechniek een drietal verpakkingsmachines laten zien. Het gaat hier om een uitvoering die speciaal is ingericht om doypacks te maken en een extra laag uitgevoerde verticale verpakkingsmachine van Inno-Tech. Deze Inno-Tech is uitermate geschikt voor val gevoelige producten. Ook zal er een horizontale verpakkingsmachine van Barsch Flowpackers GmbH getoond worden. Deze horizontale verpakker is geschikt voor directe product verpakking of het verpakken van het product in een schaal.

Nog geen entree tickets? Reserveer ze hier of neem direct contact op met Jan Strijbos en/of Maikel van Wiggen.

Online via de Interpom zelf kan natuurlijk ook.

http://www.interpom-primeurs.be/nl/bezoeken/registratie-tickets/

 


Prins Verpakkingstechniek introduceert nieuwe verpakkingsoplossingen

Prins Verpakkingstechniek en haar dochteronderneming Inno-Tech introduceerden onlangs een aantal nieuwe verpakkingsoplossingen. “Het gaat om een doypack met een ovale, geschaalde bodem, een zak met laserperforatie van boven naar beneden en om een stazakje met gescheiden compartimenten”, licht Jan Strijbos van Prins Verpakkingstechniek toe.

De op een verticale verpakkingsmachine te maken doypack met een ovale, geschaalde bodem verschilt van de meeste andere modellen op de markt. Jan Strijbos: “Het voordeel van deze verpakking is dat er geen restproduct in de zak achter kan blijven wanneer je die leeg maakt. Het lijkt hiermee ook meer op een voorgevormde doypack.”

De zak met de laserperforatie van boven naar beneden, genaamd Tetraeder, kan gebruikt worden voor verschillende producten, waaronder snacks en snoep. “Door de laserperforatie van boven naar beneden kan het zakje zodanig opengescheurd worden dat een soort schaaltje ontstaat waaruit het product genomen kan worden. Dit leidt tot een afwijkende verpakking en een extra impuls”, stelt Jan Strijbos.
Ook kunnen dergelijke laserperforaties vooraf in de folie voorzien worden waardoor een hersluitbare verpakking ontstaat.

Tenslotte introduceerde Prins Verpakkingstechniek onlangs al een stazakje met gescheiden compartimenten. Jan Strijbos: “In dit geval is al een machine geleverd om twee soorten aardappelen in één verpakking maar wel gescheiden van elkaar te verpakken. Op het zakje wordt vervolgens ook nog een kopkaart bevestigd voor productinformatie en recept ter bereiding aan de binnenkant.”


Beurzen innotech 2016:

Prosweets Prins Verpakkingstechniek Prosweets in Keulen 
Van 31-1 t/m 3-2  2016
Hal 10.
Gang H, standnr. 079
Fruit Logistica Prins Verpakkingstechniek

Fruit Logistica Berlijn
3-4-5 februari 2016
Hal 3.1, C13 

 

Formaatdeel wisselen van een verticale machine is vaak niet handig. De delen zijn zwaar of er staat een afvoerband in de weg om het deel makkelijk te kunnen hanteren. Daarbij zijn het kostbare delen die ook niet door vallen mogen beschadigen. Een ergonomisch verantwoorde en praktische oplossing is nu standaard door Prins Verpakkingstechniek te leveren voor elke verticale verpakkingsmachine. Meer info via jstrijbos@prinsbv.nl”. 

Tilhulp Prins verpakkingstechniek


2 jubilarissen in dienst

In 2014 had Prins Verpakkingstechniek, naast het 35-jarig jubileum van de firma ook nog 2 jubilarissen in dienst. 

Jan Roseboom (links op de foto) is vanaf 1999 in dienst als service engineer en Theo Stokman is vanaf 2004 controller. 
Beide zijn met hun 15 en 10 jarig jubileum tijdens het kerstdiner even extra in het zonnetje gezet.


Wij hebben een vacature open!

Wij zijn op zoek naar:

Een service engineer met doorgroei naar (meewerkend) service manager.
 • Hij of zij heeft een elektrotechnische achtergrond, minimaal MBO niveau met affiniteit in werktuigbouw en besturingstechniek. Ervaring in de verpakkingsindustrie is een pre.
 • Moet in omgeving Veenendaal wonen (bijv. binnen straal van max. 25km)
 • Is zeer zelfstandig, kan goed communiceren (ook in Engels en Duits met enigszins Frans en/of Spaans als wens maar is geen eis) en is bereid ook buiten normale werkuren telefonisch beschikbaar te zijn. 
De werkzaamheden bestaan uit het installeren en onderhouden van weeg- en verpakkingsmachines in voornamelijk de foodindustrie in Nederland en België met bijbehorende storingswerkzaamheden. Sporadisch zijn ook buiten Nederland en België werkzaamheden te verrichten. Af en toe overnachten maar regelmatig onregelmatige werktijden is inherent aan de functie.
 • Na een inwerkperiode als service engineer zal hij/zij doorgroeien naar meewerkend service manager waarbij deze persoon 3 monteurs aan gaat sturen c.q. inplannen voor projecten en storingswerk.
 • De service manager is eerste aanspreekpartner voor technische zaken voor klanten en leveranciers maar zal indien nodig ook zelf nog machines in het veld installeren of storingswerk verrichten.
 • Goed kunnen organiseren, stressbestendig, communicatief sterk, klantgericht en flexibel zijn sleutelwoorden voor deze functie.
 
Wanneer u geïnteresseerd bent in deze afwisselende baan stuur dan uw CV naar jstrijbos@prinsbv.nl
 

Nieuwe gepatenteerde verpakking:

Prins Verpakkingstechniek komt met een nieuwe, gepatenteerde verpakking welke nog nooit eerder vertoond is. 
Het betreft een quadroseal stazakje met een scheiding in het verticale vlak. Hiermee kunnen dus 2 verschillende producten, geheel separaat van elkaar verpakt worden. 
Ideaal om bijvoorbeeld snoep met een speeltje te verpakken (voedselveilig), 2 verschillende soorten petfood, verschillende soorten snackgroente of bijvoorbeeld gezouten en ongezouten nootjes. Er zijn 1001 producten te bedenken die, op deze manier verpakt, een extra impuls kunnen geven aan het aankoopgedrag van de consument
Op de machine die deze zakjes kan maken is het tevens mogelijk ook standaard pillow of blokbodem zakjes te maken, normale quadro seal zakjes of Doypack, al dan niet met zipper of ander hersluitbare mogelijkheid.
 

Nieuwe verpakkingsmaterialen voor een verhoging van houdbaarheid van producten.

Prins Verpakkingstechniek innoveert met nieuwe verpakkingsmaterialen een verhoging van houdbaarheid van producten, zonder toevoeging van gas of gebruik makend van relatief dure vacuumsystemen, waarmee tevens de capaciteiten verhoogt kunnen worden. Hersluitbare verpakkingen voor met name de confiserie en snackindustrie. Voor meer info, neem contact met ons op.


Veenendaal, 27 mei 2013;

Prins Verpakkingstechniek streeft altijd naar 100% tevredenheid onder haar klanten. Dit zou dus het cijfer 10 op moeten leveren. Uit een recent onderzoek door een onafhankelijk bureau is een dikke 8 als resultaat gekomen. Het onderzoeksbureau vond dit buitengewoon goed en wij zijn ook niet ontevreden maar toch gaan wij er alles aan doen om dit cijfer alsnog naar boven bij te kunnen stellen. Wij danken alle bedrijven die mee hebben willen werken aan dit onderzoek en we gaan er alles aan doen om bij een volgende peiling een nog hoger gekwalificeerde partner voor u te kunnen zijn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Innotech Hygienic Design Revo: moderne en hygiënische machine voor natte omgevingen
 
Prins Verpakkingstechniek en Innotech, de Duitse dochteronderneming van Prins Verpakkingstechniek, hebben samen het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuwe uitvoering van hun verticale verpakkingsmachine voor met name natte omgevingen. “De nieuwe Innotech Hygienic Design Revo oogt een stuk moderner en hygiënischer dan de huidige types”, zegt Jan Strijbos van Prins Verpakkingstechniek.

De Innotech Hygienic Design Revo verschilt echter niet alleen wat betreft uiterlijk van de huidige types. “De machine is IP66 en de gehele foliedrager kan eenvoudig verwijderd worden zodat de rest van de machine beter, eenvoudiger en sneller kan worden gereinigd. Uiteraard is ook de besturing van de laatste technologieën voorzien”, licht Jan Strijbos toe.

Ondertussen is er al een Innotech Hygienic Design Revo geleverd aan een grote producent van mayonaise en ketchup welke aan Mc Donalds levert. Deze klant was volgens Jan Strijbos dermate tevreden over deze nieuwe verticale verpakkingsmachine dat hij direct twee van deze machines heeft bijbesteld.

De Innotech Hygienic Design Revo is geschikt voor met name natte omgevingen, maar Prins Verpakkingstechniek kan ook voor andere toepassingen een geschikte verpakkingsmachine leveren. “We zijn gespecialiseerd in de engineering, levering en installatie van industriële weeg-, doseer- en verpakkingssystemen met daarnaast alle noodzakelijke randapparatuur. Onze jarenlange ervaring resulteert in een brede range van topkwaliteit machines. Deze range is dusdanig groot dat er voor nagenoeg elke toepassing een geschikte machine ingezet kan worden”, benadrukt Jan Strijbos.


Innotech quadro seal machine met Slider Zipper en speciaal comfortabel draag/handvat.

Quadro seal machine met volledig automatisch aangebrachte Slider Zipper in de foliebaan.  Inclusief speciaal opgebracht handvat voor comfortabel dragen van de verpakking. Geschikt voor verpakkingen tot 10kg. Betere vulgraad van de verpakking door de wijze van inbrengen van de Slider Zipper waardoor folie bespaart wordt.


Innotech voor vacuüm verpakking.

Vacuüm verpakking voor bijvoorbeeld petfood om kortere zakken te kunnen maken waardoor minder folie noodzakelijk is en met behoud van shelve life.


Prins Verpakkingstechniek is altijd op zoek naar enthousiaste, technische mensen met een flexibele werkinstelling.

Zoek je een baan in een klein team met verantwoording en afwisseling en hoef je niet elke dag om 17.00 uur thuis te zijn, stuur dan vrijblijvend je cv naar ons.


Verpakkingslijn voor noten en gedroogde vruchten

Prinsverpakkingen-zakvorm-1
Prinsverpakkingen-zakvorm-2
Prinsverpakkingen-zakvorm-3
Prinsverpakkingen-zakvorm-4
Prinsverpakkingen-zakvorm-5
Prinsverpakkingen-zakvorm-6
Prinsverpakkingen-zakvorm-7
Prinsverpakkingen-zakvorm-8
Website design: Designpro.nl | Optimized by: Z-IM.nl